Ingrediente necesare:
▫ 1-2kg pulpă de porc
▫ sare
▫ piper
▫ oregano
▫ cimbru
▫ 1 cană de vin
▫ bacon 200g
▫ mere
▫ struguri
Mod de preparare:
Marinarea1. Se spală 1-2kg pulpă de porc și se pune într-un castron.
2. Se adaugă condimentele: sarea, piperul, cimbru, oregano și 1 cana de vin.
3. Se completează cu apă, astfel încât carnea să fie acoperită aproape complet și se lasă la marinat 2-3 ore.
1. Se ia carnea din castron, se pune într-o tavă mare, se așază deasupra feliile de bacon (200g) și, ca să nu se descfacă, se leagă strâns cu o sfoară de jur împrejur toată bucata de carne.
2. Deasupra, se toarnă lichidul în care a stat carnea.
3. Se mai pun în tavă merele tăiate felii, boabele de struguri și se bagă la cuptor.
4. Se lasă timp de o oră la 200˚C, dar se verifică din când în când.