fbpx

Pui in rolă.

Ingrediente necesare:

▫ 550 g Pui broiler
▫ 150g Fasole verde Xortex
▫ 100 g Amestec legume Xortex
▫ 4 căței usturoi zdrobiți
▫ 2 crenguțe cimbru proaspăt
▫ 1 lămâie – folosim sucul și coaja
▫ 1 ceapă albă tocată
▫ 5g boia dulce
▫ 1 lingură muștar Верес
▫ 100g unt
▫ 50ml ulei măsline
▫ sare și piper după gust
▫ 2 foi dafin

Mod de preparare:

Pregătirea puiului.

1. Curățăm puiul de capetele aripilor și îndepărtăm șira spinării cu o foarfeca de bucătărie. Legăm apoi pulpele cu sfoara de bucatarie.
2. Umplem puiul cu ceapa tocată, foile de dafin, crenguța de cimbrișor și usturoiul zdrobit.
3. Amestecăm muștarul împreună cu uleiul de măsline, boiaua, sucul și coaja de lămâie. Cu ajutorul unei pensule, ungem puiul cu marinada obținută și îl lăsăm la marinat 20 minute la temperatura camerei.
4. între timp topim untul cu puțin ulei de măsline și preîncălzim cuptorul la la 180 grade, pe funcția “ventilație”, dacă este electric, sau la trei sferturi din putere, dacă este pe gaz.
5. Așezăm puiul pe o tavă și îl gătim la cuptor timp de 35 de minute la cuptorul electric sau 40 de minute la cel pe gaz. În ultimele 15 minute adăugăm în vasul din cuptor fasolea verde congelată împreună cu amestecul de legume. Asezonăm cu sare și piper, ungem puiul și legumele cu untul topit și lăsăm să se rumenească.
6. Servim puiul rumen împreună cu legumele, alături de muștar.
Savurați cu plăcere!
Close