Ingrediente necesare:
▫ dovleac mediu – 1buc.
▫ carne de vițel – 500g
▫ morcov – 6 buc.
▫ ceapă – 4buc.
▫ smântână – 200g
▫ ulei de măsline – 3 lingurițe
▫ pătrunjel/mărar
▫ ardei dulce măcinat – 4 lingurițe rase
▫ nucușoară măcinată – 1/2 lingură
▫ coriandru măcinat – 1/3 lingură
▫ sare după gust
Mod de preparare:
Pregătirea cărnii și legumelor1. Clăți și curățați carnea și legumele.
2. Tăiați “capacul” dovleacului, îndepărtați semințele cu o lingură.
3. Tăiați morcovii și ceapa în cubulețe mici, carnea în cuburi mai mari.
4. Mărunțiți verdeața.
Gătirea legumelor
1. Căliți ceapa sub capac până la mediu, după care adăugați morcovii.
2. În același timp, condimentați carnea și căliți într-o tigaie șa foc mediu, timp de 8-10 minute.
3. Când morcovii sunt gata, adăugați legumele în carne și căliți totul împreună încă câteva minute.
4. Adăugați condimentele, smântâna și lăsați la foc încă 5 minute.
5. Stingeți focul și adăugați verdeața tocată.Stingeți focul și adăugați verdeața tocată.
Coacerea dovleacului
1. Tapetați tava cu foaie de copt și așezați dovleacul.
2. Umpleți dovleacul cu umplutura preparată.
3. Acoperiți dovleacul cu “capacul” rămas.
4. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 ˚C timp de 45-55 minute.