Ingrediente necesare:
▫ 200g Cascaval topit sau crema de brânză ( la dorință)
▫ 1 cățel de usturoi, măcinat fin
▫ 1/4 linguriță de busuioc uscat
▫ 1/2 lingură de cimbru uscat
▫ 1 bagetă Fidesco cu cereale integrale (aproximativ 16 felii subțiri)
▫ 220g ciuperci, felii subțiri
▫ ulei de măsline
▫ 1/4 cană vin alb
▫ sare si piper negru
▫ arpagic proaspăt
Mod de preparare:
Pregătirea bruschetelor.1. Tăiați bagheta în 16 felii subțiri și prăjiți în cuptor preîncălzit 180 grade până când vor avea o culoare frumoasă maro- auriu (aproximativ 5-6 minute)
2. Combinați crema de brânză cu usturoiul , sare, piper, busuioc și cimbru până când amestecul este neted, iar ierburile și condimentele sunt încorporate uniform.
3. Încălziți o tigaie mare la foc mediu -mare și adăugați uleiul de măsline, ciupercile feliate, cimbru, sare și piper și saltați până când ciupercile încep să-și elibereze sucurile.
4. Adăugați vinul alb, reduceți focul la mediu-mic și acoperiți tigaia în timp ce ciupercile se fierb în vin până când s-au înmuiat complet și au devenit o culoare bogată, maro închis.
5. Întindeți fiecare felie de bagetă prăjită cu amestecul de brânză din crema de usturoi și puneți câteva felii de ciuperci deasupra.
6. Garnisiți cu câteva fire de arpagic proaspăt și serviți imediat.