Rețeta Ratatouille.

Ingrediente necesare:

1 ceapă
2 căței de usturoi
6 roșii
Ierburi de provence uscate
Ulei de măsline
1 vânătă mare
1-2 dovlecei
1 ardei roșu
1 ardei galben
Sare
Piper negru
Cimbru
Busuioc

Mod de preparare:

Pregătirea sosului.

1.
Punem la foc o tigaie cu ulei.
2.
În uleiul încins călim ceapa și usturoiul.
3.
Când ceapa devine translucidă adăugăm roșiile decojite și tăiate cubulețe.
4.
Lăsăm totul să fiarbă bine până sosul se leagă puțin.
5.
Adăugăm sarea, piperul și ierburile provence după gust.
Pregătirea legumelor.

1.
Spălăm bine legumele și le tăiem rondele (vânăta, dovleceii, ardeiul)
2.
Călim pe rând legumele tăiate rondele. (Nu le ținem prea mult la foc!)
3.
Întrun vas de yena rotund, punem sosul, apoi legumele călite.
4.
Începem cu vânăta, apoi dovlecel, ardeiul roșu și ardeiul galben.
Coacerea la cuptor.

1.
Presărăm ierburile de provence, acoperim cu capac și dăm la cuptor pe 20 minute la foc potrivit.
2.
După ce scoatem vasul din cuptor, adăugăm cimbru și busuioc proaspăt tocat.
Savurați cu plăcere!