Marble Bundt Cake

Ingrediente necesare:

200g unt
400g de zahăr
4 ouă
400ml smântână
2 lingurițe de vanilină
600g de faină
2 lingurițe praf de copt
2 lingurițe de bicarbonate
1 linguriță sare fină
100g ciocolată amăruie (topită)
75g fulgi de ciocolată amăruie
75g fulgi de ciocolată albă

Mod de preparare:

Pregătirea aluatului.

1.
Bate cu mixerul untul cu zahărul până ce devine pufos.
2.
Adaugă ouăle, câte unul pe rând, amestecând bine după fiecare adăugare.
3.
Adaugă smântâna și vanilia și amestecă.
4.
Cerne făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea și adaugă-le în amestecul cu ouă în 3 părți, amestecând bine după fiecare parte.
5.
La jumătate de aluat, adaugă ciocolata topită și amestecă.
6.
Adaugă fulgii de ciocolată amaruie în aluatul alb și fulgii de ciocolată albă în aluatul negru.
Coacerea la cuptor.

1.
Încălzește cuptorul la 150°C, unge cu unt și dă cu făină o tavă pentru chec rotund.
2.
Pune aluaturile în tavă, alternând, după care treci prin aluat cu un cuțit, o dată, rotind aluatul puțin.
3.
Coace checul timp de 50-60 minute.
4.
Lasă-l să se răcească timp de 20 minute înainte de a-l răsturna din tavă, după care lasă-l să se răcească complet.
Savurați cu plăcere!